• Verzendtijd Op werkdagen vóór 16u. besteld, zelfde dag met DHL verzonden!
  • Send Gratis Verzending
  • Check 1 jaar garantie
  • Retour Retourtermijn van 14 dagen
  • Graveren Graveerbaar

Onderhoud StudioSXM sieraad

TAKE CARE

HOE ONDERHOUD IK MIJN STUDIOSXM SIERAAD

Wil je ervoor zorgen dat jouw sieraden er op hun best blijven uitzien? Volg dan deze eenvoudige instructies:

- Vermijd contact met schoonmaakmiddelen en make-up.
- Draag het sieraad niet tijdens het douchen, sporten of slapen.
- Vermijd het spuiten van parfum op het sieraad.
- Poets het sieraad regelmatig met een zilverpoetsdoekje.
- Berg het sieraad op in het StudioSXM sieraden doosje wanneer je het niet draagt, om beschadiging of verkleuring te voorkomen.
- Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je zilveren sieraden er zo lang mogelijk als nieuw blijven uitzien. Zo kun je jouw SXM sieraad nog vele jaren met plezier dragen!
Let it shine Onderhoud zilveren armband
Wanneer je net een zilveren sieraad van SXM sieraad hebt aangeschaft, zal het schitteren en glanzen. Na verloop van tijd of bij blootstelling aan vuil of water, kan het sieraad zijn glans verliezen en er dof uitzien.

Wij zijn van mening dat je sieraad er alleen maar mooier uit gaat zien naarmate je het draagt en het sieraad meer gaat leven. Als je jouw SXM sieraad echter weer zo glanzend mogelijk wilt maken, helpen deze tips je op weg.
Onderhoud TIPS
• Poets je zilveren sieraden met enige regelmaat op met je zilver poets doekje.
• Verwijder hardnekkiger vuil met warm water en een milde zeep. Gebruik hierbij een zachte katoenen of flanellen doek. Een speciaal zilver poets doekje of een hele zachte borstel zoals bijvoorbeeld een baby tandenborstel.
• Zilver poets middel of zilver dip schoonmaak producten raden wij af!
• Berg je sieraden op op een plek die is afgesloten van zuurstof. Zilver oxideert namelijk wanneer het is blootgesteld aan zuurstof. Leg de juwelen bijvoorbeeld in het SILK doosje of in een speciale zilverdoek.
WAAROM WORDT MIJN SIERAAD ZWART
Het zwart worden van een sieraad, met name zilver, kan worden veroorzaakt door oxidatie. Zilver reageert met stoffen in de lucht, zoals zwavelverbindingen, waardoor er een donkere laag (zilversulfide) op het oppervlak van het sieraad wordt gevormd. Dit kan resulteren in een zwart uiterlijk. Soms kan zilver zwart worden doordat het oxideert als reactie op de zuurgraad van de huid. De zuurgraad van de huid kan beïnvloed worden door voeding, alcoholgebruik en/of het gebruik van medicijnen. Als je merkt dat dit gebeurt, raden we aan om het sieraad tijdelijk niet te dragen, aangezien de zuurgraad van je huid na verloop van tijd weer kan veranderen.

Om oxidatie zoveel mogelijk te voorkomen, adviseren wij ook om je SXM sieraad af te doen bij overmatige transpiratie, zoals tijdens het zonnen of het beoefenen van sport.

Indien je zilveren sieraad oxideert, zijn er gelukkig verschillende methoden om je sieraad weer zijn oorspronkelijke glans terug te geven. De onderhoudstips hiervoor lees je op deze pagina.
background image
ZWART OXIDE & MESSING RAW EDITIONS ONDERHOUDEN
Ontketen de kracht van de RAW collectie! Deze sieraden zijn gemaakt voor mannen die houden van avontuur en stoerheid. Vergeet de reguliere zilveren armbanden uit de SXM collectie, want de RAW editions zijn anders. Ze zijn ontworpen om te krassen en te vervagen op een manier die jouw eigen verhaal vertelt. Het is precies die ruwe, ruige uitstraling die deze armbanden zo onderscheidend en uniek maakt!

We hebben speciale technieken gebruikt om deze sieraden een zwarte en versleten look te geven. Sommige items hebben een matte afwerking in plaats van gepolijst te zijn, en zijn afgewerkt met stoer zwart oxide. Daarnaast hebben we messing gecombineerd in de RAW serie. Net als het zwarte oxide zal ook het messing na verloop van tijd en door het dragen van kleur veranderen. Deze sieraden met hun rauwe look hebben doelbewust zwarte randen die zorgen voor die gewilde wornstyle uitstraling. Dat geeft het sieraad net die extra charme.

Houd de RAW sieraden ruig en wild! We adviseren je om ze zo min mogelijk op te poetsen. Deze geoxideerde sieraden moeten absoluut niet schoongemaakt worden met een zilver cleaner of zilverdip, want dat laat een vervelende witte, kalkachtige laag achter. Die laag is bijna niet te verwijderen, tenzij je het sieraad laat polijsten. Maar pas op, want als je het laat polijsten, verandert het stoere zwarte in glimmend zilver en verliest het zijn rauwe look. Dat wil je natuurlijk niet.
KEEP YOUR LEATHER IN SHAPE DE DO'S & DON'TS VAN LEER
Om ervoor te zorgen dat jouw leren SXM sieraad lang meegaat, is het cruciaal om het op de juiste manier te behandelen. Leer is namelijk een natuurlijk materiaal dat duurzaam is, mits je het goed onderhoudt. Hier zijn enkele belangrijke tips:

- Vermijd contact met zwavelhoudende stoffen en chloor.
- Voorkom direct contact van het lederen sieraad met chemische middelen zoals parfum.
- Wees voorzichtig met vocht. Je kunt de lederen SXM band voorzichtig schoonmaken met een vochtige doek, maar het sieraad mag nooit volledig ondergedompeld worden.
- Tijdens het douchen en zwemmen moet je het sieraad afdoen.
- Te veel vocht is niet alleen slecht voor het leer, maar kan er ook voor zorgen dat het leer van het slot loskomt.
Is je leer aan vervanging toe? wij regelen het!
Als je lederen armband ooit vervangen moet worden, kunnen wij dit probleemloos voor je regelen. We hebben meestal leer op voorraad voor de meeste armbanden, waardoor we het eenvoudig en tegen lage kosten kunnen vervangen door nieuw leer. Neem contact op met onze klantenservice we helpen je graag verder.
VOORKOMEN SCHADE
Zilver is van nature een zachter materiaal dan bijvoorbeeld goud, waardoor het gevoeliger is voor krassen, putjes en deukjes. Om je zilveren sieraden in optimale staat te houden, is het belangrijk om ze met zorg en aandacht te dragen en ze niet te dragen tijdens het schoonmaken of bij zwaar werk.

Bovendien moet je ervoor zorgen dat je zilveren SXM sieraad niet in contact komt met chloor, aangezien dit het zilver kan laten verkleuren. Verwijder daarom altijd je zilveren sieraden voordat je gaat zwemmen in water met chloor.
background image
Copyright 2024 | Studio SXM
pay