• Verzendtijd Op werkdagen vóór 16u. besteld, zelfde dag met DHL verzonden!
  • Send Gratis Verzending
  • Check 1 jaar garantie
  • Retour Retourtermijn van 14 dagen
  • Graveren Graveerbaar

STUDIO SXM - ELEMENTS

sterke slanke rechte lijnen ELEMENTS
Geïnspireerd door de driehoeksvorm en de vier elementen Vuur - Water - Lucht en Aarde lanceert Studio SXM de nieuwe lijn ELEMENTS. Een kleurrijke en innovatieve sieradenlijn met RAW bewerkingen die een krachtige symboliek uitstraalt.

Studio SXM designer Maarten Smetsers laat zich graag inspireren door krachtige vormen met sterke slanke rechte lijnen en de diepere betekenis achter geometrische vormen. Ontdek nú de ELEMENTS collectie, het verhaal erachter en het magische creatie proces wat aan deze unieke lijn vooraf ging.
Sieraden creatie in haar puurste vorm
Terug naar de basis, en tegelijkertijd een stap verder gaan, dat was de gedachte die Maarten voor ogen had bij het ontwerpen van de ELEMENTS-collectie die veel symbolische betekenis heeft. Sieraden maken in zijn puurste vorm. De ontwerpen hebben een onmiskenbare “handmade” handtekening. Voor de ontwerper was het een verkenning van verschillende technieken, wat resulteerde in vaak ruwe toch verfijnde stukken.

"Ik heb mezelf meer dan ooit uitgedaagd. Ik heb verschillende technieken van slijpen, polijsten, hameren en andere manieren uitgeprobeerd om tot het resultaat te komen dat we nu hebben. Een specifiek karakteristiek 'recept' dat de drager een unieke uitstraling geeft." - Maarten Smetsers - Owner & Jewellery Designer SXM
image right
De symboliek van de ELEMENTEN
De elementen tekens zijn gebaseerd op de driehoek, een van de oudste geometrische tekens die de mensheid ooit heeft gebruikt. Het is vaak heel belangrijk geweest in de geschiedenis van landen, stammen en individuen over de hele wereld. Maar één betekenis wordt zonder uitzondering altijd toegewezen: en dat is die van kracht. Maar het betekent ook verbinding, uithoudingsvermogen en transcendence; om zichzelf ten goede te transformeren.
Verandering
Leuk detail in de collectie is bijvoorbeeld het houtskoolpatroon in de ring en op kleine onderdeeltjes binnen de collectie wat verandering symboliseert. Onder de laag van elk stuk verbrand hout, ligt een nieuwe verse laag onaangetast hout.

Deze tekens welke voor de 4 ELEMENTEN staan hebben zonder toeval ook een sterke persoonlijke betekenis voor de ontwerper, die kracht vond in deze tekens en de betekenis ervan. In veel culturen refereert de driehoek naar Body-Mind-Spirit, of naar de vader-zoon-heilige geest, maar ook verleden – heden – toekomst is een sterke symboliek die de driehoek bij zich draagt. En het idee voor de collectie was geboren.
Copyright 2024 | Studio SXM
pay